***** Vandaag je boek in een keer uitgelezen. Kippenvel wat mooi en puur.

Over Louise

Omdat mijn hoofd altijd ‘aan staat’, zoek ik in mijn composities naar rust, zodat ik een moment kan vangen en de tijd even stil kan zetten. Na jaren van zoeken, proberen en experimenteren binnen allerlei genres verloor ik mijn hart aan documentaire fotografie.

Wortels is de conclusie van mijn eerste langjarige project.

"Als fotograaf heb ik mij gespecialiseerd in het fotograferen van levensverhalen."

Van geboorte tot afscheid en alles daartussenin. Puur en authentiek zoals het is, met oog voor de schoonheid van het alledaagse. Door een diepe connectie te maken met mijn onderwerp, probeer ik mensen te raken en betekenis te geven aan de grote en kleine momenten in het leven. Ik ben opgegroeid in Avenhorn, een boerendorp in Noord-Holland, volgde een opleiding tot bloemist en vervolgens een studie tot docent in het groen onderwijs. Tijdens die studie ontdekte ik de fotografie. De mensenkennis die ik opdeed in de jaren dat ik als docent werkzaam was, gebruik ik nog altijd wanneer ik mensen fotografeer. Omdat mijn hoofd altijd ‘aan staat’, zoek ik in mijn composities naar rust, zodat ik een moment kan vangen en de tijd even stil kan zetten.

Samen met mijn man en kinderen woon ik op een boerderij (akkerbouwbedrijf) in de Noordoostpolder. Ons leven op de boerderij vormt de basis voor mijn project ‘Wortels’. In 2019 behaalde ik met Wortels de shortlist van de zilveren camera in de categorie documentair nationaal. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren bij o.a. de Masters of Weddingphotography, Fearless (family) enThis is Reportage (Family) diverse awards gewonnen, waarbij ik in 2022 ben uitgeroepen door TirF tot beste documentaire familiefotograaf van Nederland en in diezelfde wedstrijd de vijfde plaats internationaal haalde.