***** Vandaag je boek in een keer uitgelezen. Kippenvel wat mooi en puur.

Een toekomst met mij, betekent een toekomst op de boerderij…

Een toekomst met mij, betekent een toekomst op de boerderij…

Het is begin januari 2009 wanneer Rob en ik elkaar leren kennen via de studentenvereniging waar we beide bij aangesloten waren en misschien twee of drie dagen daarna sprak Rob de volgende (inmiddels voor ons legendarische 😉 ) woorden tegen mij uit.

‘Een toekomst met mij betekent een toekomst in Kraggenburg, op de boerderij die ik ga overnemen van mijn ouders,’ zegt Rob. ‘Ik zie het niet zitten om met iemand een relatie te beginnen die daar niet achter staat, want wat is het nut daarvan? Het levert vooral veel pijn en verdriet op als later blijkt dat je niet naar Kraggenburg wil verhuizen.’ 

Fragment uit het boek Wortels.

Hoewel ik meteen open stond voor het idee, zijn deze woorden natuurlijk ook tekenent voor de rol die de boerderij in ons leven speelt.

Voor Rob is dit altijd vanzelfsprekend geweest. Hij is hier opgegroeid en weet niet beter en wist al op hele jonge leeftijd dat hij de boerderij wilde overnemen. Voor mij was dit anders. Hoewel ik vanaf het eerste moment open stond voor het idee, leerde ik pas wat het daadwerkelijk betekent om met een boer getrouwd te zijn, sinds het moment dat we naar de boerderij verhuisden in januari 2018.

Inmiddels weet ook ik niet beter en zou ik niet anders meer willen, maar dat was letterlijk een proces van vallen en weer opstaan. Ik moest flink mijn neus stoten, om vervolgens tot de conclusie te komen dat ‘boer zijn’ niet zomaar een beroep is, maar een manier van leven en als vrouw van heb je maar een keuze en dat is daarin mee gaan.

Leven op het ritme van de seizoenen en het weer

Hoe ik mij heb leren overgeven aan het leven op het ritme van de seizoenen en het weer lees je in de teksten van het boek.

De foto’s in het boek zijn verdeeld over de vier seizoenen en ieder seizoen wordt afgesloten met verhalen over de liefde voor en uitdagingen van een boerenbestaan dat steeds moeilijker word.

"‘Wortels’ vertelt een universeel verhaal van het verlangen naar thuiskomen; van je plek in de wereld innemen. Louise zette bij het schrijven ervan dezelfde kracht in als bij haar fotografie. Ze durfde heel persoonlijk te worden. Daarmee maakte ze het boerenleven tastbaar. Iedere keer als ik witlof in het groenteschap zie liggen, denk ik aan haar woorden."

Alle producten